Hvordan lage en moodboard?

Dette er en ny serie med innlegg som skal handle primært om farger og tekstiler til hjemmet. I dag skal jeg snakke om hvordan du steg for steg kan lage din moodboard.

Jeg kommer til å skrive om dette temaet i en hel måned fremover, håper du henger med! Det kan jo være du syns det er vanskelig å komme i gang med å velge de rette fargene, og kanskje også tekstilene og materialene til ditt hjem?

 

For å komme igang med noen tips har jeg laget en moodboard. Dette hjelper deg å komme igang med en kreativ prosess, en tilnærmelse til en måte du kan style hjemmet på.

Slik lager du et «digitalt» moodboard:

  • Finn et hovedbilde du ønsker å ta utgangspunkt i. Her er Pinterest en kjempefin mulighet. Jeg plukket ut et bilde jeg likte, som inspirerte meg, som vi så fint sier 🙂 Bildet er hentet fra nederlandske ELLE. Det er viktig at bildet er noe som taler til deg, noe du er komfortabel med. Kanskje du finner noe som gjenspeiler din personlighet?
  • Deretter finner du bilder av konkrete ting du kunne brukt for å oppnå denne stilen. Som du ser har jeg valgt ut et soveromsbilde som inspirasjonsbilde, men moodboarden er laget for en stue. Det går helt fint, for det jeg var ute etter var «feelingen» på bildet. Du kan også finne et bilde av natur, reiseliv eller noe helt annet. Farger og materialer kan trekkes ut av mange ulike sammenhenger. Til min moodboard/collage plukket jeg ut varer fra vakrerom.no Jeg legger ved en link i bildet under så du kan bruke det samme om du ønsker det 🙂 I tillegg har jeg hentet fargekoder fra Jotun.no Jeg lot fargenavnet være med, så det ikke er tvil om hvilke koder jeg trenger.
  • Til slutt, etter at du har samlet alle bildene i en mappe på din mac/PC, lager du moodboarden din. Jeg har brukt noe som heter PicMonkey.com Det er en gratis nettside for redigering av foto, i tillegg kan du lage collager her. Det er veldig brukervennlig, du kan endre størrelsen på bildene veldig enkelt og tilpasse størrelsene. Jeg valgte en layout som heter «square deal», der jeg trakk i vinduene og slettet de som ikke trengtes. Det er fint å sentrere inspo-bildet. Du kan også skrive på produktnavn og pris, eller evt lage en egen liste for dette, slik at du har god oversikt.
  • Dette kan du lage til hvert rom i huset, eller du kan lage en overordnet moodboard til hele hjemmet ditt! For når du planlegger noe godt, så er også penger spart, og resultatet blir mer helhetlig!

VakreRom.no - Nettbutikk for møbler og interiør

Kjøp interiør på VakreRom.no
Kjøp interiør fra blant annet DAY og House doctor på VakreRom.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *