HB #1 Tomtebefaringen

HB er en serie med innlegg der jeg skriver om husbygging fra A til Å, fra arkitektens ståsted, til nytte for tiltakshaveren og andre nysgjerrige vesener. Her forteller jeg om byggeprosjektet til en konkret familie der jeg har ansvaret for prosjekteringen hos Abacus Arkitekter, i samtykke med kontoret og tiltakshaveren.

I dette innlegget skriver jeg om det man som oftest begynner med etter å ha tatt kontakt med arkitekten, selve tomtebefaringen. Men før dette er det selvsagt naturlig å ta kontakt med arkitekten for en liten prat.

tomten

Tomtebefaring er viktig for å forstå stedet og tomten på best mulig måte. Selv om vi kan ty til Google Earth eller kanskje også VR-briller etterhvert, vil ikke dette erstatte en ekte tomtebefaring. Koter, eller høydene og fallet i terrenget, kan også leses på kartet. Men når vi er på tomten får vi en virkelig opplevelse av alt dette som vi kan bruke mange timer på å prøve å lese på kart og bilder. Du lurer kanskje på hvorfor det er så viktig å forstå tomten? Ved å besøke tomten, ankommer du også området slik du ville gjort når et hus sto der. Man får en bedre forståelse av hvor det er hensiktsmessig å plassere både inngang, innkjørsel, hage osv. Man ser bebyggelsen rundt, får et inntrykk av høydene og avstandene. Det er viktig å ta bilder og kanskje noen mål.

Dette er noe av det første man gjør i en byggeprosess. Følg med videre for å få med deg neste steg, det skjer på samme plass, til uviss tid.

 

Manuela

One thought on “HB #1 Tomtebefaringen

  1. Drømmen og målet er å bygga eget hus ein vakker dag. Skulle me flytta tilbake til Rogaland, så ønsker eg å ansetta deg som vår aktitekt, Manuela 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *