Lekehytten vår

I sommer tegnet jeg en lekehytte til barna. Det har jeg alltid ønsket meg selv, derfor tenkte jeg det kunne være gøy for dem. En liten plass som er kun for dem, i deres dimensjon.Og slik ble det:

Minstemann er kanskje mest fornøyd. Hver gang han kommer inn i lekehytten tar han av seg yttertøyet, selv om han bare skal «lage mat» i 5 minutt.
Lekehytten er bygd på steinen som lå i hagen. Mannen og jeg diskuterte hvor vi evt kunne plassert hytten. Han ville helst ikke ha den på plenen, ettersom han har blitt så opptatt av å stelle pent med den. Plenen var full av mose som nå er borte pga gjødsling.
Derfor ble bedet og steinen er godt alternativ. Han ønsket å sprenge steinen for å ha mindre motstand under gressklippingen. Men slik ble det altså ikke. Steiner bør ikke sprenges helt uten videre.
Hytten står stødig med 2 punkter på steinen og 2 punkter i bedet.

 

Jeg behandlet utsiden av hytten med jernvitrol for å få en jevn farge på treverket. Dette er ikke en fargekode på jotun sin beis, men jernsulfat som sammen med kjønrøk bidrar til å fremskynde/elde treverket. Noe som umiddelbart ikke høres så smart ut, men som kan beskytte treverket mot sopp. Det beskytter ikke mot fuktskader, men dersom snekkerarbeidet er godt nok utført skal ikke fuktskader inntreffe, selv på ubehandlet tre. Slik har jeg forstått det.
Jeg kan skrive mer om dette siden dersom det skulle vekke interesse hos noen.

 

Under spilene er det montert takpapp. Spilene er ikke skrudd direkte inn i takoverflaten fra toppen, dette for å unngå punktering av takpappen. Anyways, dette er en lekehytte, den er heller ikke isolert. Så alt er relativt enkelt, bare så det er sagt 😉

 

Vindusflatene er av plexiglass som er limt på fra innsiden. Denne veggen ligger mot sør, derfor er det godt og varmt i hytten på solskinnsdager.

 

Detaljer: veggspiler/furulekter.

 

Taket har et skrått møne som går  diagonalt fra det ene hjørnet til det motsatte hjørnet av hytten. Vinklene på takflatene er ulike og skaper ulike fasader på alle 4 sidene.
Det som er litt «synd» er at den peneste fasaden kun ses hvis du er 3 meter høy og står i buskebedet vårt. Jaja. Vi får bygge et lite tårn der neste år 😛

 

Slik var historien om lekehytten vår.
Har du spørsmål? Kjør på.
Jeg har forresten tegnet lekehytten, hvis du også ønsker å bygge en slik, les mer HER.
Noen lurte på om vi måtte byggemelde lekehuset. Svaret er nei. Grunnflaten er under 3, den kan være 15 før du trenger å søke.
Ha en fin kveld venner, interiørbildene kommer etterhvert!
Manuela

 

7 thoughts to “Lekehytten vår”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *