Nyt hvert øyeblikk!

Visste du at man i løpet av et barns liv kommer til å skifte bleie på den ca 4500 ganger?

Bildene har ikke noe direkte med bleieskift å gjøre, men passer jo litt likevel 😉
Foto: Julie Klepp
Libero har en kampanje der fokuset er på å gjøre bleieskift til en hyggelig stund.
Du har kanskje sett reklamen på tv og?
Jeg syns den er fin og liker selv å bruke Libero, selv om jeg varierer litt.
 Selv føler jeg ofte at bleieskiften blir en fin stund der jeg får ekstra god kontakt med skatten min.
Det er ikke alle barn som er glad i å skifte bleie, men Lio ser ut til å like det (foreløbig).
Det er ikke alltid like harmonisk dersom de vrir seg og gjør seg umulige. 
Men selv da kan man også prøve å snu det til en hyggelig opplevelse (iblandt).

Lio har i det siste begynt å reise seg langs sofaen (dvs han begynte i dag).

Mine tips til en hyggelig bleieskift er:

 – Ha et praktisk stellebord 
(Jeg føler at vårt er ganske praktisk, 
jeg har fikset på et fra Ikea, les mer om det HER.)
– Ha alt det nødvendige innen rekkevidde
– Ha godt lys og en behagelig temperatur på rommet/badet
– Prat med barnet, syng eller tøys
(jeg pleier å prate og tøyse, noen ganger snakker jeg sveitsertysk med ham)
– Ha en uro over stellebordet eller en leke lett tilgjengelig
(jeg har ingen uro, men som regel en leke der eller smokken ;))
– Ta deg god tid til din lille skatt
(tiden flyr så fort, jeg vet det høres 
klisjéaktig ut, men det er sånn det er…)
Dette er min mest spesielle bleieskifthistorie hittil:
Jeg var på et innenlandsfly i Norge i forbindelse med en tur jeg tok til Norge da vi bodde i Dubai. Jeg var gravid med Kieron i syvende måned og reiste alene sammen med Naomi som da var ca 20 måneder liten. Hun «gjorde på seg» rett etter avgang. Jeg oppdaget det via buksebenet som ble til en kanal for «godsakene» som kom ut. Det bar preg av en nervøs liten mage, for slik pleide det ikke å være. Dette havnet etterhvert på flygulv ol. og jeg så meg nødt til å skifte på henne umiddelbart, selv om denne flyturen bare tok 35 minutter. Til min store fortvilelse var det ikke stellebord ombord på dette flyet (som jeg forøvrig jeg ikke kunne reise uten sånn helt uten Widerøe, men sånn er det jo i små propellfly). Men som en «lettelse» fikk jeg skifte bleia hennes helt bakerst i flyet, på gulvet (i en mørk krok). Det gikk som det gikk som det måtte gå. Det var ikke særlig enkelt ettersom min høygravide mage blokkerte min dystre utsikt. Det gikk med en hel pakke med våtservietter og jeg fikk verken sunget for henne eller tøyset med henne…
Jeg rakk akkurat å kneppe igjen den siste knappen hennes og beltet oss fast før «lænding».
Det var lenge siden jeg var så svett som da, jeg hadde nemlig kledd meg altfor godt for anledningen.
Det er godt ikke alle bleieskifta er like slitsomme 😉
Hva er din mest minnesverdige bleieskrift? 
Fortell din historie i kommentarfeltet. Den beste historien vinner disse Libero produktene:
·         Libero wet wipes
·         Libero lotion
·         Libero zinc cream
·         Libero mats
·         Libero waste bags
·         2 pakker med bleier i valgfri størrelse

Det er jo kjekt å lese din historie selv om ikke du har små barn lenger og!
😀
Ha en riktig fin søndagskveld!
Innlegg i samarbeid med Libero.

14 thoughts to “Nyt hvert øyeblikk!”

 1. Min lille Sofus er bare 16 uker gammel.
  Så så mye som 4500 bleieskift har vi ikke komme opp i enda ;-P
  Han har stelleplassen sin inni klesskapet
  (veldig smart) og stortrives der!
  Hver gang jeg legger han ned for et stell,
  smiler han bredt, babler og
  spreller lekent med armer og ben!
  Bleieskiftet går alltid som en drøm,
  og lillegutt smiler som en sol!
  Men det er EN gang jeg husker bedre enn andre! Bleien var på, og lillegutt var ferdig påkledd…
  Jeg holdt han opp, sånn at han "sto" på stellebordet rett forran meg…
  Jeg smilte til han og sa "hei"…sånn som jeg pleier…
  Han så på meg…smiler bredt og sier klart og tydelig "HEI" tilbake…Med verdens søteste lille stemme!!!
  Åååå som det smeltet mammahjertet mitt <3 <3 <3 Dette skjedde for noen uker siden…
  Han var vel ca. 3 mnd. da!
  Min søteste lille prins <3
  Åååå så deilig det er å være mamma!!

 2. Hei!

  Det bleieskiftet jeg husker best var også på et fly uten stellebord, lagde et provisorisk stellebord på det krummede dolokket og balanserte den alt for lange jenta mi oppå. Det slår ikke din historie Manuela,men det var skikkelig pes! Ellers så husker jeg mange skift ombord på nattoget, i vinduet ved vasken på kupeen, men det har bare vært kos 🙂

 3. Jeg vil bare si at dere utgjør et fantastisk vakkert par! <3 Nyyydelige bilder! Takk for at du minner oss om å nyte øyeblikkene. Det er viktig det, for det er så lett å gå slik og "vente på" neste steg….snart krabber han, snart går han, snart sier han sånn og sånn… i stedet for å virkelig nyte og glede seg over der han (eller hun) er akkurat nå. Nyt tiden, fine du <3 klem din vei – og med ønske om en ny, fin uke.

 4. Har bare store barn – husker ikke så godt bleskiftene længere, men ville bare kommentere de skønne fødder. Nyd hvert øjeblik med dine små – jeg savner de små her i huset. Ha' en fin mandag. Bente

 5. Mitt mest minneverdige bleieskift, må være da jeg skiftet på prinsen min og ha lo skikkelig og høyt for første gang! Jeg ble både glad og utrolig rørt, og det er et øyeblikk jeg aldri glemmer ♥

  Ha en super dag, og bli gjerne med på min giveaway også om du har lyst!

  Klem fra Hilde

 6. Min søster skulle skifte på en av min eldste. Det var hos mor og far, så stellebordet var bare håndklær så småen skulle ligge mykt på vaskeroms-benken, og da var det kun plass til hodet mot veggen og bena mot oss. Da tante hadde tatt av bleia og pratet og gurglet livlig til bebyen, smalt det plutselig som bare det, og småen hadde klart å gjøre fra seg i en god stripe rett på klærne til tanten sin. Vi lo godt da 🙂 smiler enda når jeg tenker på det 🙂 Jammen kraft i de små stumpene 😉

 7. Kommer ikke på noen spes god historie.Foruten om at begge barna både har tisset og bæsjet på sin mor:)

  Under stellet spiller vi alltid musikk da både mor og barna elsker musikk.Vi ler synger og tuller..dette gjør det gøy under stell:)

  Nyt morgen dagen!!

  Klem Linda

 8. Artig tema! mange snåle situasjoner man kan havne i med disse søte små! Min mest minneverdige hendte da storebror som nå er 5, var nokså fersk i verden. Vi var i konfirmasjon, og midt under seremonien i kirken måtte lillegutt skiftes på. "Dum" som jeg var sa jeg "neitakk" til snille pappaen som tilbød hjelp. Så jeg hesebleset rundt på den fremmede kirkeplassen for å finne frem. Toalettet hadde ingen ekstra fasiliteter, og der var steingulv. Siden jeg er innmari redd for baselusker, fristet hverken gulvet eller toalettsetet for skift. Så jeg måtte balansere han på fanget mitt sittende på huk i høyhelte bunadssko. Styr siden både baby og jeg hadde på oss bunad for anledningen. Svett!!! Baby var da 5 mnd…så etter skift måtte han ammes! Gulvet og toalettsetet fristet fortsatt like lite…jeg hadde på bunad med søljer og d var et strev å få åpnet opp uten å legge fra seg babyen. Siden baby var stor for alderen/tung, var d slitsomt å stå rett opp og ned å amme, så endte opp med ett bein oppå dosetet, som baby kunne balanseres på. Ler ennå når jeg tenker på hvilket syn d måtte vært om noen hadde sett meg; følte meg lite lekker der jeg stod med bunad på 1/2 8, baby tilkoblet en pupp i løse lufta og foten på do…tenk å vært flue på veggen! Bunad er virkelig ikke et baby/skifte/ammevennlig plagg!! Ganske svett da jeg omsider kom meg inn til siste rest av preken i kirken ja! – forøvrig baby i body og stømpis og jeg selv uten søljer og med bunaden på "en halv snei"! 😉 hilsen "bunadsfreak", som digger bloggen din 😉

 9. Mange artige bleieskifthistorier her:) Gøy lesing!

  Min ultimate bleiehistorie er fra ein busstur frå Bergen til Jølster. Vi var på tur med eldstedattera som den gong var ca 6 veker gammal. Dette var den perioden då ho bæsja ein gong i veka eller tilogmed mindre. Sjølvsagt var det akkurat i løpet av desse tre timene det passa best for henne å bli kvitt det som skulle ut.
  Så rett etter ferga, på dei meget svingete veiene innover vestlandsfjordene, kom alt. Bokstavelig talt ALT. Det var bæsj overalt. Utover alle klær, bilstol og foreldre. Trur vi klarte å unngå å grise til medpassasjerer, men det var nok berre akkurat..:/
  Så her kunne vi altså ikkje vente til neste stopp, vi måtte ta affære med ein gong. Vi bar med ungen inn på do, og ettersom det kun er plass til ein på doen, var det min mann som trakk det heldige vinnerloddet. Så mens Signe vingla fram og tilbake på dolokket inne på do, prøvde han som best som mulig å vaske. Han vaska og vaska. Og det gikk sånn passe. Men ho blei iallefall reinere, og vi fikk satt oss trygt tilbake i setene tilslutt. Sjølv om ho såg nogenlunde rein ut, satt lukta godt i bussen heile veien til Jølster:/

  Men i motsetning til sine foreldre, var det ei lita tulle som var megafornøgd resten av denne bussturen. Stank og skitne klær til tross. Signe hadde jo endelig blitt kvitt ukesbæsjen og smilte og lo heile resten av veien:)
  Men puh.. blir lenge til vi tar med en nyfødt unge på lang busstur igjen.:)

  Sigrid:)

 10. Hei! Den historien eg huske best var når eldstejenta(som nå er 5,5 år)var ca ein mnd,og me skulle reise heim med Tau-ferja. Me skulle snika oss til å sitta i bilen i overfarten,så eg hadde ho på fanget. Og så hadde ho ein skikkelig brak-bæsj,som sjølvsagt trakk ut og gjennom kleda. Så var det opp på eit lite ferje-stellebord,og heilskift og vask av ungan… Kom akkurat ut til ferja skulle legge til(25 min overfart). Me og var varme og svette 🙂
  Ha ein flott lillelordag 🙂

 11. Da min mor var på besøk når Sara var 2 uker gammel skjedde dette, som sikkert har skjedd med mange?:
  Vi trodde hun var ferdig på "do", og løftet opp de små bena…og der var genseren til meg og min mor full av bløt bæsj…Og hun ga seg ikke der heller, vi tok ned bena og ventet til det ga seg litt.. Og prøvde igjen, det igjen sto spruten rett i veggen bak. Det var jo bare til å le av:)
  Hun lå jo bare der god og søt som før og ante ingenting:D

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *