Kategorier
Uncategorized

Interiørtrender i 2012 – hva tror du?

Jeg tenkte det kunne være litt artig å dele ulike meninger
om hva vi tror vil bli trendy innen interiør i år.
Fargerike har kåret grønn som årets farge,
Nordsjø har større tro på rød-rosa toner.
Hva tror du?

Globalt inspirert interiør skulle det komme mer av, men jeg tror vi er litt for «pysete» for det.
Dessuten er varene muligens noe vanskeligere å få tak i for å få gjennomført stilen.
Hva tror du?

Henger trender sammen med tilgang?
Hvem er det som egentlig bestemmer hva som skal være trendy?

Tror du det blir mer farge fremover, slik som mange spår?

Det naturlige vil nok henge litt igjen tror jeg. Det industrielle og. Jeg tror vi vil bruke farger, men på en litt «safe» måte, iallefall de fleste av oss.

Hva med å ikke tenke safe?
Er det på tide å slippe hemningene litt løs?
Tør vi? Vil vi?

Hva med sort i interiøret, sorte gulv skal jo bli hot nå.
Jeg har hatt sorte gulv, måtte støvsuge flere ganger daglig.
Men tøft var det jo 😉

Del gjerne dine meninger om dette temaet!
Gjerne også om trender er viktige for deg.
Hva med å gjenspeile personlighet, kan det også være en trend?

22 svar til “Interiørtrender i 2012 – hva tror du?”

Dette er så spennende! Selv har jeg mer tro på grønt enn rød/rosa, men det er egentlig bare basert på egen smak;) For meg er det viktig at personligheten min speiles i interiøret, og jeg liker og putte inn små referanser til kulturell smak også, som film og musikk. Jeg inspireres i stor grad av andre bloggere, og da særlig de som tør litt mer. Men jeg tror at "damen i gata" er litt mer forsiktig, og at det forsatt vil kjøres ganske trygt, med hovedsaklig lyse farger. Det var jo fortsatt urovekkende mye shabby-chic på sist interiørmesse…
Blir spennende å se hvor veien går:)
Klem, Elin

Jeg har veldig troen på det grønne i år, og blått. Det kommer mer og mer farger i interiøret, men det kan jo ha noe med at våren og sommeren er rett rundt hjørnet?! Jeg syns det er veldig morsomt at det blomstrete og koelige har kommet tilbake i interiøret. Det naturlige og industielle har nok kommet for å bli en stund til, tror jeg. Utrolig fin blogg du har, fulgt deg lenge!

Vanskelig å spå om farger… Jeg ender oftest opp med "safe" valg. Tenker oftest tidløst og praktisk.. sorte gulv og mørkerøde tepper f.eks. er støvsamlere de luxe! Men av og til må man "leve" og bo en stund for å finne ut hva en er komfortabel med! Jeg liker nok best det naturlige og nordiske.
klem Heidi 🙂

Jeg holder en knapp på grønt 😉 Kanskje fordi jeg selv elsker fargen..
Også tror jeg på personlig innredning fremfor trend. Trender er ikke så viktig for meg, prøver å ha det ihvertfal litt sånn som ikke alle andre har det, men det er vel og en 'trend' hi,hi :).. Og gjenbruk og natur tror jeg også fortsetter som 'trend'.

Klem Susanne

Det er vanskelig å spå trender, men jeg tror som deg at det industrielle og naturlige vil henge igjen. Virker som at flere av chabby chick'erne har også lagt sin elsk på denne stilen…og de er det jo mange av i Norge.

Jeg håper det blir en trend at det kommer mer farger. Er skikkelig lei av bare beige og jordfarger. Da synes jeg mer kontraster som sort og hvitt med innslag av kryssfiner gjør seg bedre. Men alt dette er jo basert på smak. Og smaken er som baken. Jeg tror ikke min smak går inn blant den som flertallet har…hehe.

Personlig stil er vel allerede hot. Alle sier at de vil skille seg ut og et kataloghjem er fy-fy. Det som er paradokset her, er at de hjemmene en ser i kataloger og interiørblader, er de hjemmene som kan skille seg ut og ha en personlig stil. Så da blir vel det nye kataloghjemmet et hjem med personlig stil da….hehe

Jeg følger uansett ikke trender slavisk og kjøper det jeg liker, enten det er trend eller ikke. Jeg kommer ikke til å dekorere hele huset med grønt bare fordi det er den nye fargen. Men selvfølgelig er jeg ikke upåvirkelig.

🙂

Tja hva skal man si….trender er jo noe jeg henger meg nok på, selvfølgelig gjør jeg det. Men tror det er viktig og finne/skape det interiøret som en trives med uansett hva trenden er, så kan en hive innpå med farger i evt blomster, krukker og puter. Puter er for meg noe som ikke krever den største og nødvendigvis ikke den dyreste innvesterigen for å skape forandring. Og sverger til det….men for meg er det naturlige noe som gir harmoni og ro i interiøret. Vi skal alle trives hjemme, som en familie, og en må ta litt hensyn også. Jeg velger ikke mye rosa, da jeg er omringet meg gutter;) men jeg elsker fargen da;)

cool topic manuela 🙂
i think that there will be more white floor in 2012 and more color in decoration …
i also think that especially green will be a big trend (but i dont think that i will follow this trend ;))
i could also imagine more modern objects again.. in contrast to all the vintage mania from the last years.

we will see 😉
have a nice evening, hugs, svenja

Spennende innlegg! Har kost meg med å lese gjennom svarene.

Jeg tror som mange andre at det naturlige og industrielle vil være med oss ei god stund til. Synes det høres helt riktig ut at tilgjengelighet er med på å bestemme stilen. Globalt inspirert interiør er vakkert, men som du sier, kanskje vanskelig å få tak i slike møbler, tekstiler mm. Men nydelig er det! (Liker bare så godt dette bildet ditt!)

Innen farger har jeg tro på at kontrasten svart hvitt fortsetter men med mer bruk av farger til, kanskje. Jeg har veldig tro på gull og mint til svart og hvitt i år!

Knallrosa tror jeg også vi vil se mer av. Vi er ikke ferdig med den, er vi?

Gleder meg til å lese det andre skriver!

Herlig innlegg under her, Manuela!
Klem Tonje

Jeg hadde tro på rødt/rosa i starten av året. Men ser at det var litt bom, bortsett fra knallrosa som slår an hos en del med industristilen, og dem er det mange av.

Ellers tror jeg pastellfargene vil fortsette, med hvitt som bakgrunn.

Tror vi er begynt å ta av litt forsiktig, så jeg håper/tror på mere farger, og her har jeg tro på grønt/blått og kanskje litt rødt.

Men svarte gulv? Nei, det tror jeg sitter langt inne.

Endeli har resten av verden skjønt d så eg alti har meint – grønt istedenfor svart! go green seie bare eg!;)
hb dåkke komme på søndag!??!?? må altså veda d at d blir isje topp service siden d e lemming.. mn eg ska jør så mye så eg får ti t;) tenke på husarbeid å alt sånn og.. hihi, går som regel greit altså mn må bare ha ett lide forbehold nå på denne tiå;) uanz hadde d vært veldi kjekt å få se dåkke ijenn!:)
knib:)

Veldig spennende og se om noen av spådommene slår til ja:)
Jeg for min del blir inspirert av nyheter hvert eneste år, og jeg har vært innom endel forskjellige stiler, uten og egentlig syns at noen av de er MEG!

Men nå tror jeg jammen meg jeg har funnet MIN stil, og den kommer jeg nok til og holde på, men med litt bytting av farger og tekstiler tipper jeg… Min base er hvit og sort, og akkurat np er jeg glad i gult og rosa, tipper det heller litt mer mot blått og brunt når vi nærmer oss sommer ♥

Men at det er gøy og spennende og følge med på trendene, DET er sikkert;)

Ha en fin fin kveld:)

Tror nok trender styres litt av tilgangen…men også av smak og behag 🙂

Vi har nett malt og styra her hjemme, så kan med hånda på hjertet si at min mann ikke hadde satt pris på at jeg hadde komt over en ny trendy farge som jeg bare mååå teste på veggen 😉

Birte

Tror nok det er viktig at norske interør jenter våger å bruke mere farger hjemme 😉 men det er viktig å finne den rette balansen. Selv har jeg hatt dilla på gult og grønt denne vinteren/våren….det å male en vegg i en sterk farge kan gi farge-kick og mye energi :-0

Morsomt tema, og høyst interessant. Hvert år blir det jo spådd hva de neste trendene blir. Noe slår ann mens andre ganger er det overraskelser som blir de store snakkisene. Til syvende og sist er det jo vi selv som skaper trendene. Det nytter ikke for forhandlerne å selge en idè dersom ingen faller for det… 🙂

Personlig er jeg veldig glad i farger. Farger gjør meg glad. Bruker mye farger i klesveien også. Jeg har nok mer tro på grønn- nyanser enn rød/rosa. Grønn er en mer rolig, behagelig farge hvis man skal tenke fargepsykologi. Og når det gjelder maling av vegger tenker nok de fleste over hva som gir dem ro i hjemmet sitt. Jeg for min del har plukket ut både en dus mintgrønn farge og en dus kirsebærrosa farge som skal få pryde en vegg på barnerommet til babyen som er underveis. Må bare vite kjønnet først 🙂

Jeg håper chabby chick/og "alt-i-hvitt-trenden" trekker seg litt tilbake, og at den pågående trenden med å skape personlige hjem fortsetter – med gjenbruk og personifisering. Og at det ser ut som folk bor der. Det er sjarmerende at det henger et sjerf over stolen, og at et par sko ligger hengslengt. Jeg liker at det er forskjell på hjemmene til folk. At jeg vet hvem jeg er hos med en gang jeg kommer inn døra 🙂

Og til slutt – Kjempe flotte innlegg, Manuela :0) Følger deg fast og trutt… 🙂

Dette er et interessant tema, som jeg ofte tenker på ! Hvor kommer trendene fra, hvem skaper trendene?? Etter å ha fulgt med i interiørverden i over 15 år, føler jeg at utviklingen beveger seg i sirkel…samtidig som det omtrent fantes kun et interiørblad for 15 år siden og det var bonytt, alle skulle ha blått kjøkken, gul stue, grønt soverom og var man ekstra sprek , hadde man brystpanel i stuen….men ser man enda lenger tilbake i tid, finner man de samme fargene, samme brystpanelen, bare i en annen drakt, i gamle erverdige villaene…Så begynner vi å bli litt mer urbane, og tar med oss hjem inspirasjon fra det store utland….samtidig som det plopper opp det ene interiørbladet etter det andre i butikkhyllene og vi får nye impulser:)fra mange verdenhjørner! Jeg for min del har vært med på mange av interiør-rundene, men har vel landet på noe midt i mellom flere stiler, nemlig min stil, som gjenspeiler meg og mine verdier:) Men klart jeg lar meg lett begeistre for nye trender, men bare ikke i samme grad som før:))
Ønsker deg en fin helg, klem fra Tone

Trender er "rare" greier… går i sekler… Det som var trend (eller mote) for 30 år siden, kommer tilbake som hot i dag….
Trender for 2012… tja… jeg har nok mer tro på rød/rosa enn grønt, men det er kanskje fordi det passer meg bedre?
Jeg synes det er greit å lande på nøytrale farger, (er glad i den lyse stilen) og heller har enkeltinnslag av farger… for da kan du bare bytte ut etterhvert som trendene kommer og går…. Trend er ikke så innmari viktig for meg, men må ærlig innrømme at jeg lar meg påvirke…. samtidig prøver jeg å beholde noe av det personlige allikevel…

Jeg er som deg, safer alltid, men nå skal jeg overgå meg selv å bringe farger inn i hjemmet, vi påvirkes av det og farger gjør oss glade 🙂

Når det gjelder Interiørtrendene tror jeg at grønt kommer til å være poppis ut året, å både pastell, og jadegrønn, og i sommer tror jeg rosa blir å se mange plasser, men jeg tror det rosa forsvinner fort når sommeren er på hell, og at blått vil bli den nye. Blått og kelim er vel også veldig populært nå:) Jeg tror også den shabby chic bobla vil forsvinne litt 🙂

Interessant tema. Stilig at du tar dette opp!

Trend og personlighet kan absolutt henge sammen synes jeg. Alt jeg plukker ut til hjemmet velger jeg jo fordi det gjenspeiler meg selv. Uansett om det er trend eller ikke.

Jeg synes det er veldig spennende å følge med på trendene, men hopper for all del ikke på hver og en (hvem har vel egentlig råd til slikt?). Men blir veldig glad de få gangene noe jeg liker blir trendy for da øker muligheten til å skaffe seg det.
Jeg vil f.eks. hive meg på fargerike/mønstrete stoffer (i kelim-gata), men sliter skikkelig med å finne noe slikt her i Norge. Fryktlig irriterende. Tilgjenglighet er til tider en vits.
Sånn ellers så har jeg tro på grønnfarger. Skal male noen møbler i denne fagen snart tenkte jeg.
Har også skikkelig lyst til å prøve meg på å male det gulvet vi har, men er skeptisk på hvordan sluttresultatet vil bli på klikklaminat. Noen tips?
Klem Madelén

Dette med trender er innmari spennende og utrolig vanskelig : ))

Som ansatt i interiørbutikk får jeg jo utrolig mange forskjellige tilbakemeldinger og jeg snapper opp mange kommenterer kundene i mellom. Utrolig spennende altså! Mens to venninner går sammen og prater om at "sånn gammel stil er så fint!!") kan det en time senere komme ei dame bort til meg og si at hun er innmari glad for at det er mindre shabby chic i butikken nå…

Og det er nettopp en av mine spådommer: Det kommer til å bli mindre og mindre shabby, og mer og mer naturlig og litt røft..
Friske farger, men ikke for mye på en gang..
Også holder jeg en knapp på det etniske selv om mange kanskje synes det er for spesielt nå? Vi nordmenn er jo litt trege ; ) (ikke frekt ment!)

Alt i alt synes jeg det aller viktigste og riktigste er å gå for noe man liker og føler er SEG, selv om alle såklart blir påvirket av tilgang og trendbilder i noen grad…

Selv blir jeg jo så klart påvirket av stilene og fargene på jobben (Kremmerhuset), men mye av interiøret og klærne mine henger sammen med livsstil, interesser og personlighet. Det er riktig for meg.

Morsomt at du tok opp dette. Tankene har virvlet i hodet mitt, og det er gøy å lese andres tanker : ))

♥ Silje.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *